Tips voor je volgende Citytrip

Handige reisaccessoires voor je volgende citytrip

Geschreven door Lien Berden | Jul 14, 2024 8:36:00 PM

Een citytrip kan een geweldige manier zijn om nieuwe plaatsen te verkennen en te genieten van alles wat een stad te bieden heeft. Maar om optimaal te genieten van je reis, is het handig om enkele reisaccessoires mee te nemen die je ervaring gemakkelijker en comfortabeler maken. In deze blogpost deel ik 10 handige reisaccessoires die je niet mag vergeten voor je volgende citytrip.

  1. Reisadapter: Een (universele) reisadapter / stekkeradapter is essentieel voor internationale reizen. Hiermee kun je je elektronische apparaten opladen, zelfs als de stopcontacten in het buitenland anders zijn dan die in je eigen land. Er bestaan reisadapters die enkel compatibel zijn met de stopcontacten van je bestemming, zoals ik bijvoorbeeld eentje heb gekocht voor in de UK toen ik daar op uitwisseling (Erasmus) was. Maar aangezien de kost van een universele reisstekker / stekkeradapter vaak gelijkaardig is, raad ik aan om daar meteen voor te kiezen.

  2. Kofferorganiser: kofferorganisers, ook wel packing cubes genoemd, helpen je om je bagage georganiseerd te houden. Je kunt verschillende organizers gebruiken voor kleding, schoenen, toiletartikelen en elektronica. Op die manier hoef je niet eindeloos te zoeken naar je spullen en houd je je koffer netjes. Mijn vriend is zelf enorm fan van zijn Peak Design packing cubes, omdat hij zelf ook over een Peak Design reistas beschikt en deze dus perfect bij elkaar passen. Hij heeft de small packing cube, medium packing cube en Peak Design toiletzak voor zijn reisrugzak en dan ook nog de Peak Design Tech Pouch opbergtas om al zijn elektronica in op te bergen. De small & medium packing cubes hebben zelfs een compressie-ritssluiting zodat er meer inpast dan je zou denken.

  3. Compressiezakken of vacuum bags: in plaats van gewone packing cubes, kan je ook opteren om compression bags of vacuum bags te gebruiken. Vacuum bags hebben meestal een pomp nodig, maar kunnen je wel heel wat plaats besparen. Voor citytrips vind ik zelf gewone packing cubes (al dan niet met een compressie-ritssluiting) veel handiger, omdat die minder kreuken en je het gewicht van je rugzak / handbagage beter onder controle kan houden. Maar als je langer onderweg bent en zoveel mogelijk spullen in je tas kwijt wil kunnen, dan kan je beter wel kiezen voor compressiezakken. Of je kan beide combineren en in de vacuum bags enkel zaken steken die moeilijk op te plooien zijn.

  4. Opvouwbare rugzak, totebag of heuptasje: Een (opvouwbare) totebag, heuptasje of andere kleine tas is altijd handig om mee door een stad te wandelen en essentials zoals je portemonnee in op te bergen. Een opvouwbare rugzak kan dan weer handig zijn als je tijdens je citytrip ook dagtochten gaat maken. Zo'n rugzak kan compact worden opgevouwen wanneer je ze niet gebruikt, waardoor ze weinig ruimte innemen in je koffer.

  5. Hervulbare drinkfles: Zoals bijvoorbeeld de Dopper, Chilly's of SIGG herbruikbare waterfles. Ik ben zelf het meest tevreden van mijn Chilly's drinkfles, die zowel koude als warme drank op de juiste temperatuur houdt en nog nooit iets gelekt heeft (wat ik van de gewone kunststof Dopper helaas niet kan zeggen).

  6. Draagbare oplader: Een draagbare oplader oftewel powerbank is een must-have voor reizigers die veel gebruik maken van hun smartphone of andere elektronische apparaten. Hiermee kan je je apparaten onderweg opladen, zelfs als er geen stopcontact beschikbaar is. Als je een hele dag foto's & video's maakt en dan nog eens een Google Maps kaartje gebruikt om je te navigeren door de stad, dan kan dit zeker wel eens van pas komen. Zeker als je smartphone maar een korte batterijduur heeft.

  7. Reiskussen: Een reiskussen zorgt voor comfort tijdens lange reizen. Of je nu in het vliegtuig zit, in de trein of in de auto, een reiskussen biedt ondersteuning aan je nek en maakt het gemakkelijker om onderweg een dutje te doen.

  8. Bagageslot: Een bagageslot biedt extra beveiliging voor je koffer of tas en kan ook van pas komen als je ervoor kiest om te slapen in een hostel-kamer met vreemden. Kies voor een TSA-goedgekeurd slot, zodat beveiligingspersoneel op luchthavens het slot kan openen zonder het te beschadigen.

  9. Draagbare bagageweegschaal: Een draagbare bagageweegschaal or reisweegschaal is handig om ervoor te zorgen dat je koffer niet te zwaar is. Zo voorkom je extra kosten voor overbagage op de luchthaven.

  10. En natuurlijk een camera! Hoewel we tegenwoordig alles kunnen vastleggen met onze smartphone, heeft het ook zijn charme om een aparte (analoge) camera mee te brengen. Zo heb ik zelf ook al heel wat van mijn citytrips vastgelegd. Door een wegwerpcamera of herbruikare analoge camera te gebruiken, zijn je foto's veel spontaner en heb je na het ontwikkelen ook meteen fysieke herinneringen aan je reis.

Met deze 10 handige reisaccessoires ben je goed voorbereid op je volgende citytrip. Of je nu op zoek bent naar comfort, veiligheid of gemak, deze accessoires zullen je reiservaring zeker verbeteren. Zorg ervoor dat je ze niet vergeet in te pakken voordat je op citytrip vertrekt!