Tips voor je volgende Citytrip

Vervoersmogelijkheden van de luchthaven van Barcelona naar het centrum

Geschreven door Lien Berden | Nov 26, 2022 3:58:00 PM

Vorige week ging ik voor de 3de keer naar Barcelona. Aangezien de 2 andere bezoeken al even geleden waren (in 2014 en 2015), moest ik zelf terug opzoeken hoe ik alweer het beste kon reizen van de luchthaven van Barcelona naar het centrum. Voor mensen die met dezelfde vraag zitten, zal ik hier even alle mogelijkheden oplijsten:

Bus: Aerobús

Een van de meest populaire en handige opties is de Aerobús. Deze busdienst verbindt de luchthaven rechtstreeks met het centrum van Barcelona. De reistijd bedraagt ongeveer 35 minuten, afhankelijk van het verkeer. De prijs voor een enkele reis is €6,75 en voor een retour €11,65. Je kan de prijs ook combineren met een metroticket of een Hola Barcelona Travel Card. Meer info over de prijzen kan je hier vinden. Op die website kan je de tickets ook online kopen. Maar ik heb ze zelf altijd ter plaatse gekocht. De bussen vertrekken elke 5 tot 10 minuten. De verschillende stopplaatsen en timetables kan je hier terugvinden, van zowel A1 (die vertrekt vanuit terminal 1) als A2 (die vertrekt vanuit Terminal 2). De verschillende haltes heb ik ook toegevoegd op mijn Google Maps kaartje van Barcelona.

Trein: RENFE

Een andere optie is de trein. De RENFE-trein brengt je in ongeveer 25 minuten van de luchthaven naar het centraal station van Barcelona, genaamd Barcelona Sants. Vanaf Barcelona Sants kun je gemakkelijk overstappen op andere treinen, metro's of bussen om naar je eindbestemming te gaan. Deze verbinding heeft in totaal 21 stops. Welke dat zijn kan je hier terugvinden. De stopplaatsen die zich in het centrum van Barcelona bevinden, heb ik ook toegevoegd aan mijn Google Maps kaartje van Barcelona.

Ik koos vorige week tijdens de heenweg om af te stappen in Passeig de Gràcia, omdat mijn hostel vlakbij die halte gelegen was. Op de terugweg heb ik de Aerobús genomen vanuit Plaça Catalunya, omdat ik toen al uitgecheckt was en nog een stuk van de stad had verkend. Dus je kan ook perfect beide combineren, afhankelijk van waar je logeert of vertrekt.

De ingang voor deze trein bevindt zich in T2B. Als je vliegtuig aankomt in T1, kan je van daaruit een gratis shuttle bus nemen naar het treinstation. De prijs voor een enkele reis bedraagt €5,15.

Metro

Barcelona heeft een uitgebreid metronetwerk, en er is ook een metroverbinding van de luchthaven naar het centrum van de stad. Lijn L9 Sud brengt je in ongeveer 32 minuten naar het centraal gelegen Plaça de Catalunya. De prijs voor een enkele reis is €5,15. Houd er rekening mee dat je mogelijk moet overstappen op andere metrolijnen om op je eindbestemming te komen.

Taxi

Als je op zoek bent naar comfort en gemak, kun je altijd kiezen voor een taxi. De reistijd varieert afhankelijk van het verkeer, maar het duurt meestal ongeveer 20 tot 30 minuten om van de luchthaven naar het centrum te komen. De prijs voor een taxirit is ongeveer €30 tot €40, inclusief bagagekosten. Als je met met meerdere personen de taxi kan delen, valt de prijs dus eigenlijk nog mee in verhouding tot de andere opties.


Genoeg vervoersmogelijkheden dus. Kies gewoon degene die het beste past bij jouw budget, tijd en voorkeuren. Geniet van je reis naar Barcelona!